Twentse startup MOFIXX bij MKB innovatie Top 100

Mofixx BV, een jong medisch technologisch bedrijf in Enschede, is opgenomen in de top 100 meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland. Het bedrijf heeft een slimme camerahouder ontwikkeld samen met het UMC-Utrecht en Indes uit Enschede.

Met deze camerahouder kan de chirurg zelf, snel en intuïtief, de camera verplaatsen en positioneren bij minimaal invasieve ingrepen. Normaal staat er bij dit soort ingrepen één extra persoon aan de operatietafel die op aanwijzing van de chirurg de camera vasthoudt en verplaatst.Dit is een vermoeiende en langdurige statische werkhouding die vaak leidt tot nek-, spier- en rugklachten.Een ander belangrijk pluspunt is het stabiele monitorbeeld waarmee de chirurg zijn handelingen in het lichaam stuurt. Dit is vooral belangrijk bij de moderne 3-D camera’s die steeds vaker gebruikt worden bij minimaal invasieve ingrepen. Trillende beelden veroorzaken bij 60% van de chirurgen een vorm van zeeziekte. Door gebruik van de Mofixx camerahouder wordt dit voorkomen.

De Mofixx laparoscoophouder is sinds 9 maanden op de Nederlandse markt en wordt in een aantal ziekenhuizen routinematig gebruikt.

Het bedrijf gaat zich nu ook op de export richten. Daarnaast blijft Mofixx verder innoveren en werkt daarbij, naast huidige partners, ook samen met de UT.

Meer informatie: www.mofixx.com