Operatiestoel Baroc genomineerd voor TechAward 2014

Speciaal voor de deelnemers van World of Technology & Science (30 sept t/m 3 okt, 2014 – Jaarbeurs Utrecht) wordt tijdens deze beurs de ‘TechAward 2014 World of Automation/Motion & Drives’ uitgereikt. Een award voor dé noviteit van 2014. Rotero maakt kans op deze prijs met de inzending van ‘de Baroc’.

De Baroc is een mobiele operatiestoel en –tafel in één, die is voorzien van elektrisch aangedreven rij-ondersteuning waarmee patiënten tot 350kg eenvoudig vervoerd kunnen worden. De Baroc is hiermee de optimale keuze voor zowel bariatrische als algemene chirurgie.

De stoel is op verschillende manieren te kantelen door middel van een ingenieus kantelsysteem in een tweetraps kolom. Daarmee is deze niet alleen instelbaar op de perfecte instaphoogte voor de patiënt, maar ook op de ideale werkhoogte voor het personeel. De Baroc beschikt tevens over besturingselektronica met embedded software voor elektrische verstellingen, sensorriek en service & onderhoud.

Met het gebruik van de Baroc wordt het logistieke proces binnen een ziekenhuis geoptimaliseerd, waarbij de efficiency verbetert, er tijdswinst wordt behaald en er minder ziekenhuispersoneel nodig is. Verder biedt de Baroc ook arbotechnische voordelen, zoals verbeterde ergonomie en verminderde belasting van de werknemers (door de elektrisch aangedreven rijondersteuning is de stoel eenvoudig te verrijden). Omdat de patiënt niet overgeheveld hoeft te worden naar en/of van een operatietafel zal ook hij/zij dit proces als comfortabeler ervaren.

De Baroc is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen Dockx Medical (initiatiefnemer), Indes Design (design) en Rotero met haar zusterbedrijven: DIS Sensors (elektronica en benodigde software) en Q-Tec (engineering).

Tijdens de beursweek wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de “TechAward 2014 World of Automation/Motion & Drives”.