Met trots introduceren we Mofixx!

Mofixx – Van Idee tot Product

Op 30 April lanceerde Mofixx BV een innovatieve ontwikkeling in de medische sector. In samenwerking met Indes heeft UMC Utrecht Mofixx ontwikkeld. Joris Jaspers, Hoofd Innovatie van Medische Technologie in ziekenhuis UMC Utrecht, is het opgevallen dat veel assistenten en chirurgen onder slechte omstandigheden moeten opereren. Bij Minimal Invasive Surgery, ook wel kijkoperaties, moeten assistenten vaak op onmogelijke wijze uren lang in een slechte houding instrumenten vast houden zodat de chirurg zijn werk kan doen. Joris Jaspers vond dat dit beter kon en bedacht Mofixx, een houder die eenvoudig kan worden gepositioneerd door de chirurg zelf. Mofixx wordt aan de operatietafel gemonteerd, waardoor de camera stabiele beelden levert en hoeft niet meer worden vast gehouden door de assistent. Met een druk op de knop kan de chirurg de camera verplaatsen en positioneren in een andere positie. De assistent heeft nu meer tijd voor andere taken en wordt ontdaan van de zware fysieke belastingen die nu vaak tijdens operaties optreden.

Indes werkt al een aantal jaren samen met het UMC Utrecht en werd gevraagd dit idee verder te ontwikkelen tot een nieuw innovatief product. Het creëren van producten die mensen in het dagelijkse leven kunnen ondersteunen is waar Indes om bekend staat. Deze trajecten lopen van een goed idee tot en met de levering van kwaliteitsproducten. Indes heeft voor de uitontwikkeling en vermarkting van Mofixx een nieuw bedrijf opgericht: Mofixx BV. Voor medische ontwikkelingen moeten vaak financiers gevraagd worden. Daarom is Indes voor Mofixx BV op zoek gegaan naar medefinanciers en een van de investeerders –  DFZ Participaties, het innovatiebedrijf van De Friesland Zorgverzekeraar –  was zo enthousiast dat ze met ons in zee zijn gegaan. Het Nederlandse familiebedrijf Van Straten Medical, een bekende speler in de markt voor minimaal invasieve chirugie,  gaat Mofixx distribueren.

Veel ziekenhuizen hebben een innovatie afdeling om problemen binnen de medische sector op te lossen en met nieuwe product ideeën te komen. Een uitvinding als Mofixx zorgt er voor dat de kosten voor een ziekenhuis gereduceerd worden. Vaak hebben artsen allemaal ideeën over hoe het werken in een ziekenhuis beter zou kunnen. Maar omdat zij hier vaak geen tijd of behoefte aan hebben hier werk van te maken of de ervaring missen hoe dit aan te pakken, raken veel ideeën verloren. Indes is een bedrijf dat deze ideeën op pakt en er voor zorgt dat een nieuw idee uitgewerkt wordt tot een innovatief medisch product waar patienten en professionals wereldwijd op kunnen vertrouwen. Dus laat uw idee niet ongehoord!

30 April is Mofixx officieel geïntroduceerd op een congres van 3 academische ziekenhuizen ( UMCU-VU-MC en AMC!)