Introductie nieuwe serie tilliften

Active4Care introduceerde recent op de Zorgtotaal beurs in Utrecht een nieuwe, volledig door Indes gecreeerde, serie tilliften voor de zorgmarkt.

De serie bestaat uit een drietal basistypen tilliften. De Rise stalift is bedoeld om zorgvragers met voldoende kracht en stabiliteit tot stand te brengen en vraagt actieve medewerking van de zorgvrager bij het opstaan. De Line en Curve passieve tilliften zijn bedoeld voor transfers van stoel naar bed en toilet van zorgvragers die niet in staat zijn actief mee te werken. Beide typen passieve tilliften worden geleverd met een elektrisch kanteljuk om de zorgvrager van een liggende naar een zittende positie te brengen. Zowel de Line als de Curve liften zijn leverbaar in een standaard en een compacte versie.

Uniek aan de serie is dat alle tilliften eenvoudig uitgebreid kunnen worden met het esense Power Assist systeem. Dit systeem, bestaande uit een unit met roteerbaar aandrijfwiel en een kracht- en richtingsgevoelige sensor in de duwbeugel, maakt het mogelijk zware tilliften met minimale kracht te manoeuvreren. Het besturen van de lift gaat daarbij op dezelfde manier als bij een tillift zonder Power Assist. Door tegen de duwbeugel te duwen of aan de beugel te trekken wordt krachtsondersteuning gegeven in voorwaartse en achterwaartse richting. Door tegen de zijkant van de duwbeugel te duwen wordt het aandrijfwiel zijdelings gedraaid en kan de tillift eenvoudig zijwaarts verreden worden.

De tilliften zijn leverbaar in de loop van 2013.