Indes op 38ste plaats in de MKB innovatie top100

Afgelopen woensdag presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de MKB Innovatie Top 100. Nummer 38 op de ranglijst is Indes uit Enschede. Zij stonden in 2011 en 2012 ook in de MKB Innovatie Top 100.

E-sense tillift
Indes staat in 2014 op de 38ste plaats in de top 100. Dit resultaat behaalden zij met het ontwikkelen van de E-sense tillift in samenwerking met Active4Care bv. Het doel van de E-sense tillift is om fysieke belasting bij zorgverleners te verminderen. De liften zijn uitgerust met het E-sense power assist systeem. Dit systeem maakt het mogelijk zware tilliften met minimale kracht te manoeuvreren, ook in kleine ruimtes. Uniek is dat een manuele lift eenvoudig uitgebreid kan worden met het E-sense power assist systeem.

Door de zorg, voor de zorg
De E-Sense tilliften worden ‘door de zorg, voor de zorg’ geproduceerd. Sinds eind februari zijn er bij Indes 9 medewerkers gedetacheerd van de DCW, het leerbedrijf van de gemeente Enschede voor mensen met een arbeidsbeperking. De tilliften worden door hen onder supervisie van Indes geproduceerd.

MKB Top100
Elk jaar strijden ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. Een jury met innovatieve experts bepaalt uit alle inzendingen welke bedrijven een plek verdienen op de ranglijst. Alle Top 100 bedrijven uit vorige jaren zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

In de Top 100 van 2014 is de provincie Noord Holland met maar liefst 22 bedrijven het best vertegenwoordigd. De meeste innovaties zijn afkomstig uit de sector industrie.

www.mkbinnovatietop100.nl