Handicare lanceert WheelDrive

Op 24 september is de WheelDrive definitief gelanceerd door Handicare. Tijdens de RehaCare in Düsseldorf werd het product getoond aan de bezoekers van deze internationale vakbeurs voor zorghulpmiddelen. Met deze introductie is de verkoop van WheelDrive gestart.

WheelDrive is een geheel nieuwe hulpaandrijving voor gebruikers van een manuele rolstoel die extra ondersteuning kunnen gebruiken. WheelDrive bestaat uit twee elektrisch aangedreven wielen die bevestigd kunnen worden op bijna alle gangbare rolstoelen in de markt. Het idee achter WheelDrive is om mobiliteit van mensen te vergroten en de stap naar een elektrische rolstoel uit te stellen of zelfs uit te sluiten. Door middel van de Power Assist Technology wordt het hoepelen minder zwaar en wordt de gebruiker ontlast, vergelijkbaar met het principe van de elektrische fiets.

Uniek is dat naast een grote hoepel die ondersteuning biedt, het product ook een kleine hoepel heeft waarmee de gebruiker kan kiezen voor continue aandrijving. Op elk moment en in iedere situatie kan tussen de hoepels gewisseld worden.

WheelDrive is ontworpen door Indes uit Enschede en wordt door Handicare verkocht.
Voor meer informatie: WheelDrive